• Sepetinizde Ürün Bulunmuyor

Evde Çekebileceğiniz Fotoğraf Önerileri

Videoda bahsedilen Üst Üste Çekim Tekniği ile çekilmiş fotoğrafları nasıl birleştireceğinizi anlatan video linki, sayfanın en altındadır.

PORTRE FOTOĞRAFLAR

Eğer ailenizle yaşıyorsanız, aile bireylerinin portrelerini çekebilirsiniz. Çekimi camın önünde yaparak, doğal ışık kullanabilirsiniz. Böylece, portremizde ışık ve gölge olacağı için, etkili fotoğraflar elde edersiniz.

Camın önüne, ince bir tül ya da perde çekerek ışığı yumuşatıp, difüz ışıkla portre de çekebilirsiniz.

Portre çekerken,

  • Netlik noktanızın aile bireyinizin gözünde olduğundan,
  • Diyaframınızı açtığınızdan, yani f rakamının en düşük seviyede olduğundan
  • 50mm ve üzeri bir objektifle çekim yaptığınızdan emin olun.

Böylece, arka alanın daha fazla flulaştığını da göreceksiniz.

EVDEKİ OBJELER

Evdeki objeleri kullanarak, net alan derinliğine dair fotoğraflar çekerek kendinizi ve bilginizi geliştirebilirsiniz. Örneğin, farklı bibloları, uzaktan yakına sıralayarak, diyafram değiştikçe etkinin nasıl olduğunu görebilirsiniz.

EVCİL HAYVANLAR

Evinizdeki evcil hayvanınızın portresini çekebilirsiniz. Dilerseniz onunla oyun oynarken, onun sağa sola koşması esnasında, enstantane ile ilgili fotoğraflar da çekebilirsiniz.

YEMEK FOTOĞRAFLARI

Evde çekebileceğiniz bir başka fotoğraf ise, yemek fotoğrafları.

Mutfaktaki kesme tahtası yada çekeceğiniz yemek ürününün zıt renklerinde oluşurabileceğiniz zeminlerle, kontrast yaratarak, çeşitli fotoğraflar çekebilirsiniz. Dilerseniz birbirinden zıt renklere sahip meyvelerle bir meyve tabağı yapıp, ışıkla boyama da yapabilirsiniz.

ÇİÇEKLERLE MAKRO

Evdeki çiçeklerinizi, mevcut objektifinizi kullanarak makroya yakın görüntüler elde edebilirsiniz. Çiçeğinizin net, arkasının flu olduğu fotoğraflar için 3 önemli değişken var.

  1. Diyafram açıklığı
  2. Zoom yapmak
  3. Çiçekle aranızdaki mesafe

Bu üçünü doğru bir şekilde bir araya getirdiğinizde, tadından yenmez fotoğraflarınız olacak.

ÜST ÜSTE ÇEKİM TEKNİĞİ

Evinizin içerisinde, kendinizi yada sevdiklerinizi klonlayabilirsiniz. Buna üst üstte çekim tekniği diyoruz. Makinenizi öncelikle tripoda bağlamalı ve manuel moda alarak pozometrenizi doğru bir pozlama için dengeye getirmelisiniz. Ardından net çıkmasını istediğiniz yere netlik yapıp, makinenizi objektifinizin üzerindeki AF-MF düğmesinden Manuel Focusa almalısınız. Çekim aşamasında ise, makine ayarları hiç değişmeden, içerisinde aile bireylerinizin farklı yerlerde bulunduğu birkaç fotoğraf çekin. Eğer kendinizi çekmek isterseniz, evdeki aile bireylerinizden birinden, deklanşöre basması için yardım isteyin ya da makinenizi, drive modundan, self timer yani geri sayımlı çekim moduna alın. Sonrasında ise bu fotoğrafları photoshop da birleştirin. Nasıl birleştireceğinizi, bu videonun altındaki linkte yer alan başka bir videoda anlattım.

LOWKEY ÇEKİM TEKNİĞİ

Akşam saatlerinde ise, odanın içerisindeki ışıkları kapatarak, masa lambası ya da el feneri yardımıyla low key fotoğraflar çekebilirsiniz. Bunun için öncelikle, aile bireyinizde kişinin koyu renklerde, mümkünse siyah giyinmesi gerektiğini unutmayın. İkinci önemli özellik ise, Low key çekerken, aile bireyinizi fondan (yani arkasından duvardan) olabildiğince uzaklaştırmayı unutmayın. Bir diğer önemli unsursa, fona ışık düşmemesi. Masa lambanızın yönünü öyle bir belirleyin ki, arka fona, yani duvara ışık düşmesin. Bu kuralları uyguladığınızda, birbirinden güzel low key fotoğrafları elde etmemeniz için hiçbir neden yok.

IŞIKLA BOYAMA ÇEKİM TEKNİĞİ

Evde çekebileceğiniz bir başka unsursa, ışıkla boyama fotoğrafları. Bu teknikle elde ettiğiniz fotoğraflar aşırı eğlenceli ve bir o kadar da ilgi çekici olacak. Bu çekim tekniğini uygulamak için makinenizi mutlaka sabitlemeniz gerekiyor. Eğer tripodunuz yoksa, makinenizi sabitlemek için, makinenizi masanın ya da sehpanın üzerine koyabilirsiniz. Yüksekliğini ayarlamak için de altına kitaplar koyabilirsiniz. Işıkla boyama yapmak için makineyi sabitledikten sonra, netliğimizi doğru ayarladığımızdan emin olduktan sonra, objektifimizin üzerindeki AF-MF düğmesinden netliği manuele almamız gerekiyor. Yoksa deklanşöre bastığımızda makine karanlıkta netleme yapamayacağı için, fotoğrafta çekemeyiz. Objektifimizi manuel netlemeye aldıktan sonra, makinemizi de manuel moda alıyoruz. Manul modda, ISO’nuzun 100, Diyaframınızı 11 yapabilirsiniz. Enstantanenizi ise 30” saniye yapın. Daha sonra makinenizin drive modunu self timer a alın ve deklanşöre basıp, makinenizin karşısına elfenerizle geçin. 10 saniye bekleyin ve makineniz fotoğrafınızı çekmeye başladıktan sonra, 30 saniye boyunca elfenerinizi makinenize doğru tutarak istediğiniz şekilleri çizin…  farklı farklı denemeler yapın. Dilerseniz, karanlık bir odanın içerisinde, elfenerini aydınlatmasını istediğiniz kişilerin yada nesnelerin üzerine tutarak, elfenerinizi bir fırça gibi hareket ettirerek de ışıkla boyama yapabilirsiniz. Denedikçe daha eğlenceli ve güzel fotoğraflar ortaya çıkacak.

0 yanıtları"Evde Çekebileceğiniz Fotoğraf Önerileri"

Mesaj bırakın

Copyright © 2024, PhotoPlay Nihat Karadağ Fotoğrafçılık Kursu ~ Tüm hakları saklıdır.